≡ Menu

Vikend paket na Dunaju

Dunaj je eno najlepših evropskih mest, ki ima povsem svojstven življenjski utrip. Dobre 3 in pol ure z avtomobilom ali prijeten kratek polet iz Ljubljane vas pripeljeta v mesto, ki ga poznajo umetniki, zgodovinarji, kulinariki. In tisoči turistov.

Vikend paket na Dunaju boste najlažje preživeli s pomočjo odličnega sistema javnega prevoza. Z eno karto lahko uporabljate tramvaj, avtobuse ali podzemno železnico. Z turistično kartico »Vienna card« pa boste deležni popustov in ugodnosti pri večini muzejev ali drugih znamenitosti.

Prenočišče boste najlažje našli v številnih apartmajih ali zasebnih sobah, katere se nahajajo v vseh mestnih četrtih. Če pa si želite pravega razvajanja, vas z veseljem pričakujejo v številnih butičnih hotelih.

Dunaj boste najlepše objeli z razgledom iz Donavskega stolpa ali velikega kolesa v Pratru. Potem se lahko podate na dunajsko kavo pri Štefanovi katedrali in se s kočijo popeljete naokrog.

Številni parki, dvorci, palače in muzeji lahko popotnika izčrpajo, zato se obvezno ustavite na rezini Sacher torte, katera ni nikjer takšnega okusa, kot na Dunaju.

Dunaj pa je zanimiv tudi pozimi. Predvsem se veliko ljudi odloča za vikend pakete v predbožičnem času, ko so odprte številne tržnice z različnimi izdelki. Povsem drugače pa je tudi dočakati novo leto na enem izmed številnih trgov v središču mesta.

Kadarkoli se boste torej odločili obiskati Dunaj, bo vikend paket najboljša rešitev.
Booking.com