≡ Menu

Glavne znamenitosti Dunaja

Na Dunaju zagotovo ne manjka stvari, ki bi si jih lahko ogledali, kljub tamu pa smo naredili to stran, kjer bomo navedli nekatere glavne znamenitosti Dunaja.

Če se odpravljate tja vas zagotovo zanima, katere znamenitosti Dunaja ne smete izpustiti v nobenem primeru. Koliko izmed njih si boste ogledali pa je odvisno predvsem od časa, ki ga imate na voljo.

Glavne znamenitosti Dunaja

  • Schonbrunn – čudovita palača z vrtovi v katerih najdete tudi živalski vrt. Nekatere stvari si lahko ogledate brezplačno, za notranjost palače pa se plača vstopnina.
  • Stolnica Sv. Štefana – čudovita stolnica v gotskem stilu v kateri se lahko povzpnete tudi na vrh zvonika in občudujete okolico.
  • Državna opera – če le imate možnost, si opere ne oglejte samo na turističnem ogledu, ampak na kakšni večerni prireditvi.
  • Cerkev Sv. Karla – še ena mogočna zgradba, ki spada med večje znamenitosti v samem centru Dunaja.
  • Belvedere – baročna palača s francoskimi vrtovi je prav tako vredna ogleda. V njej najdete tudi slikarko zbirko zelo popularnega Gustava Klimta. (spletna stran).
  • Muzej zgodovinske umetnosti – muzej, ki velja za enega izmed najboljih na svetu s številnimi razstavami slik.
  • Naravoslovni muzej – če ste že v tem delu mesta, si lahko zraven muzeja zgodovinske umetnosti ogledate tudi naravoslovni muzej.
  • Dvorni grad (Hofburg) – še ena izmed večjih znamenitosti Dunaja, nekdanja cesarska palača.
  • Hundertwasserhaus – zelo znana in nevsakdanja zgradba na Dunaju, prav tako vredna ogleda.
  • Prater – zabaviščni park in še kaj.

Zraven omenjenih najdete na Dunaju še številne druge znamenitosti. Ogromno muzejev, galerij, cerkev, parkov in palač.

Odličen predlog je tudi obisk kakšne klasične dunajske kavarne ali restavracije. Res je, da bodo cene tam nekoliko višje, a bo tudi ponudba in postrežba na višjem nivoju.

Muzeji in palače vam bodo vzele veliko časa, saj so zelo velike, čakata pa lahko tudi pri samem vstopu vanje. Tako si je dobro organizirati v naprej, katere stvari bi si radi ogledali, tako da si boste lažje organizirali čas.

Schonbrunn, Muzej zgodovinske umetnosti in Belvedere vam bodo vzeli kar nekaj časa, vendar so vredni ogleda. Upoštevajte to pri planiranju ostalih aktivnosti, saj boste po ogledu dve v enem dnevu verjetno že precej utrujeni.

Na Dunaju najdete veliko zgodovinskih zgradb, tako da je lahko že sam sprehod po mestu odlična ideja za raziskovanje mesta. Med samim sprehodom pa lahko naletite na stvar, ki se vam zdi zanimiva in se jo odločite obiskati.

Zgoraj je naštetih samo nekaj znamenitosti Dunaja, ki si jih je vredno ogledati. Več informacij o posamezni lahko najdete na posamezni spletni strani, tako boste dobili tudi podrobne informacije o vstopnini in odpiralnem času. Za lažje raiskovanje priporočamo tudi turistični vodnik za Dunaj.

Katere svari bi vi dali med glavne znamenitosti Dunaja?